El canal10 emet el primer Parlem! sobre Untikesken

El primer Parlem! de l’any 2015

va dedicat a conèixer a l’Assocaició Cultural Untikesken, de la mà dels seus dos co – directors, en Josep Maria Guinart i en Rafel Bruguera Batalla.

 “…Comencem aquest 2015 parlant d’Untikesken, una Associació fundada fa uns anys que ara a finals d’aquest passat 2014 ha tornat a generar activitat i ens acompanyen dos dels co-fundadors, co-presidents, dos ex alcaldes i parlem d’Untikesken”…                                     Així és com comença l’entrevista feta per Canal10 Empordà a la seva secció Parlem! realitzada per Miquel Pagès.

 Què és Untikesken i per què es va crear són potser les preguntes més recurrents quan parlem d’Untikesken. En l’entrevista, els dos co-presidents tenen l’oportunitat d’explicar les raons.

En un tall de l’entrevista, en Rafel comentava que “ni Emporion, ni Emporiae….ens va semblar que era important fins i tot per la relació històrica entre l’Empúries – l’Escala doncs adoptar el nom del indígenes, és a dir, el nom que els ibers utilitzaven al referir-se a Empúries, que era Untikesken, per donar-li la visió des dels que ja hi vivien. D’aquesta manera, potser des dels autòctons, des dels escalencs ajudarem a tirar endavant les diferents activitats relacionades amb Empúries”.

Des del 2008 al 2014 han passat anys; efectivament fa temps…. Però ho volem tornar a intentar! Vam estar parlant amb la Marta Santos del MAC – Empúries, amb Xavier Aquilué d’Iberia Graeca i amb l’Estanis Puig com alcalde de l’Ajuntament de L’Escala i a tots els hi va semblar interessant i que valia la pena tornar-ho a intentar i és el que estem fent ara.

 
No només sóm un grup tancat d’estudiosos que difonem, estudiem o investiguem Empúries sinó que volem que sigui un grup obert, que la gent hi participi i es senti integrada!

 

…Necessitem gent! Gent que es vulgui apuntar, gent que tingui entusiasme i que estimi Empúries i L’Escala fent la feina que sigui. És una activitat cultural que no reporta cap benefici econòmic però que finalment tens la satisfacció que fas unacosa eninterés de la comunitat, que és el que a nosaltrens ens ha motivat”… “Fem una crida a la participació i a que la gent de L’Escala sigui una part important i, per tant, continuar amb aquesta idea de que tingui un pes important la seva gent”.

No ho dubtis més, t’hi apuntes?