Projectes en marxa

 L’Associació Untikesken – Amics d’Empúries vol donar una empenta a l’interès envers al nostre patrimoni arqueològic i cap al Museu d’Empúries.

Als valents nous “en-grecs-cats” us demanem que us engresqueu a formar part de l’aventura que és retrobar-se amb el nostre passat coma  ibers-grecs-romans d’Empúries i que ens acompanyeu tot associant-vos a fer realitat la nostra tasca.

 

Els projectes que estem duen a terme són els següents:

 

I. L’Empúries dispersa. Realització d’un catàleg virtual de les peces emporitanes que no es troben físicament en les dependències del Museu.

II. “Tots els camins porten a Empúries. Recuperació i senyalització o musealització de l’antiga calçada romana que unia Emporion, Empúries, amb Gerunda, Girona.

III. “Els ibers a Empúries. Recopilació del màxim d’informació sobre els ibers que es trobaven a Empúries i el seu entorn, i fer una base de dades accessible per tothom.

IV. Presentar i impulsar la candidatura d’Empúries com a Patrimoni Mundial de “La ruta dels foceus” o de “Les colònies focees de la Mediterrània” (Empúries – L’Escala, Focea – Turquia, Marsella – França, Elea/Velia – Itàlia, Alària – Còrsega, França.

V. Ajut en la recreació parcial de l’antic amfiteatre romà, primer a través de tecnologia immersiva com són tauletes i ulleres 3D i, després, amb la reconstrucció d’una part de l’amfiteatre.

VI. Organització d’un festival de Cinema Pèplum durant la tercera setmana d’agost, on és possible unir història – cultura – cinema en un mateix indret.