2n Festival Pèplum 2022

Us presentem la segona edició del Festival Pèplum: 

Des de l’Associació cultural Untikesken – Amics d’Empúries i, per segon any consecutiu, ens plau anunciar que els dies 25, 26 i 27 d’agost tindrà lloc el 2n Festival de Cinema Pèplum 2022.

A partir d’aquesta edició el festival pretén ser temàtic i enguany la programació girarà entorn a la mitologia grega, ubicant el festival en un lloc inmillorable com és l’Àgora de la ciutat grega d’Emporiae.

El dijous 25 d’agost presentarem el festival amb una conferència inaugural sobre “Deesses, déus i mites a l’antiguitat clàssica”, als jardins d’Empúries a les 19h. La xerrada anirà a càrrec de l’Anna Burrassó. És llicenciada en Filologia Clàssica per la UAB i té un Postgrau de Gestió Cultural per la UdG. Actualment, és professora de llengües clàssiques a l’Institut Santa Eugènia de Girona. És membre fundador del grup ICE Dolors Condom de la UdG, directora de Les Veus de Salt i dinamitzadora del Club de Lectura BIBLOS de l’Institut Salvador Espriu de Salt. 

El divendres 26 d’agost es presentarà i projectarà la pel·lícula Furia de Titanes (2010), a l’Àgora d’Empúries a les 21h. La introducció històrica la farà Marc Lamuà, que és llicenciat en Història i en Història de l’Art per la UdG, doctorat en Arqueologia per la URV, especialitzat en iconografia romana, tutor d’iconografia i mitologia a la UNED, amb publicacions de temes iconogràfics i mitològics de Roma i de comarques gironines i portaveu de Cultura al Congrés dels Diputats de Madrid. La introducció cinematogràfica anirà a càrrec de Jordi Horno, soci fundador de TV Girona, col·laborador en tasques de direcció i presentació del programa de Cinema a  Ràdio L’Escala, director i presentador del programa De Cine a Canal 10 Empordà i col·laborador esporàdic amb qüestions relacionades amb el món del cinema. 

Per últim, el dissabte 27 d’agost es farà la cloenda del festival amb la presentació i projecció de la pel·lícula Hércules (2014), també a l’Àgora d’Empúries a les 21h. La introducció històrica la farà Pau Guinart, llicenciat en Filosofia i Història per la UdG, amb màster en Tragèdia Grega per la University of Exeter (UK), màster en Cinematografia per la New York Film Academy, doctorat en Estudis Culturals per la University of Stanford (USA) i autor de diversos llibres. La introducció cinematogràfica anirà a càrrec de Carles Román, autor i editor de còmics, entre d’altres, a Cavall Fort, pioner del còmic de superherois a Catalunya amb el seu personatge Drac Català i co-fundador de Produccions de cinema Nicinc, on ha dirigit The oval Portrait (2017) o Domus Protectum (2015).

L’entrada al recinte arqueològic es farà per la porta principal el dijous 25 d’agost i per la porta de Marina els dies 26 i 27 d’agost. 

Us hi esperem a tots!

Programa de mà