Els nostres projectes

L’Empúries dispersa”

Fer un catàleg on line digitalitzat consultable on consti un  inventari de les peces arqueològiques trobades o originàries d’Empúries que són fora del museu emporità, com ara a Girona, Barcelona, Madrid, o fins i tot a altres llocs del món.

“Tots els camins porten a Empúries”

Recuperar i senyalitzar o musealitzar l’antiga calçada romana que unia Empúries, Ullastret fins Girona.

“Els ibers a Empúries”

Recopil·lació del màxim d’informació sobre els ibers que es trobaven a Empúries i el seu entorn, i fer una base de dades accessible per a tothom, per tal de fer-ne difusió.

“Empúries al capvespre”

Projecte d’il·luminació nocturna de part del recorregut museístic exterior, des del Centre de Visitants fins a uns indrets concretes per tal d’enriquir la visita o organitzar-hi esdeveniments o espectacles.

“Empuries patrimoni mundial. Ruta del foceus”

Impulsar i col·laborar una possible la candidatura d’Empúries  a Patrimoni de la Humanitat en relació al seu paisatge, al patrimoni i a la cultura, i que singularitzes el seu passat foceu, propiciant l’acostament, la relació i l’agermanament d’Empúries amb les antigues ciutats focees (Marsella, Alaria, Elea-Velia, Focea…)

“Projecte INTERMEDIT”

Participació juntament amb el Mac-Empúries amb el projecte Intermedit liderat pel Museu Arquelògic d’Eivissa i amb la col·laboració del Museu d’Enserune (al Roselló) per posar en relleu les relacions comercials i culturals entre els tres llocs.

“L’emporipedia.cat”

Per fer accesible des de les xarxes tota la informació existent o es pugui elaborar sobre Empúries, des de l’antiguitat fins a l’actualitat (ibers, grecs, romans, bisbat i comptat d’Empúries, època moderna i contemporània,…)

“Festival cinematogràfic PEPLUM”

Engegar un esdeveniment anual, a l’estiu i a l’aire lliure per a l’exhibició de pel·licules Peplum (de l’antiguitat greco-romana) al recinte d’Empúries o al seu entorn, amb introducció cinemàtogràfica i històrico-arqueològica de primer nivell, intentant fer-lo progressar cap a un festival cinematogràfic amb produccions inèdites.

“L’arxiu del compte d’Empúries a Empúries”

Fer els tràmits i les gestions necessaries per a disposar a l’Escala d’una còpia digitalitzada (o algun altre format no físic) de l’arxiu del Comptat d’Empúries.

“Novel·la Històrica d’entorn emporità”

Promoure, juntament amb Ajuntament, altres entitats, editorials, etc. la creació de novel·la històrica a l’escenari de l’Empúries clàssica i potenciar les iniciatives ja existents.

 

“Restitució parcial de l’Anfiteatre”

Dinamitzar la possibilitat de reconstruir una part de les grades de l’anfiteatre emporità, amb fusta tal com era, per a interpretar millor el funcionament de l’equipament lúdic i poder-lo utilitzar també per a espectacles  a aquell indret.

L’Associació també té intenció d’engegar també  altres accions com cicles de conferències, tallers, visites especialitzades, col.laborar en exposicions temàtiques, coordinació l’acció de voluntariat en tasques auxiliars complementaries (mai bàsiques),…

 

 

Si vols col·laborar de qualsevol forma, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Et necessitem a tu!