Notícies

Aqui es penjaran les noticies de premsa escrita i audiovisual recents que facin referència a Empúries i a les activitats organitzades per l’associació.

Roda de premsa a l’Ajuntament de l’Escala (09/08/22). Presentació del 2n Festival Pèplum 2022

http://www.lescala.cat/ca/actualitat-noticies/festivalpeplum2022/_id:2699/

9 agost 2022 

La 2a edició del festival de cinema Pèplum de l’Escala, dedicada a la mitologia grega

La segona edició del Festival de Cinema Pèplum de l’Escala es dedica aquest any a la mitologia grega, amb una conferència i dues pel·lícules.

El festival es durà a terme del 25 al 27 d’agost i estrena nou escenari, a l’Àgora de la ciutat grega del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, amb accés directe i gratuït a les activitats programades des de la porta que comunica l’àgora amb el passeig d’Empúries.

Es posa en marxa, el 25 d’agost (19h, jardins d’Empúries), amb la conferència “Deesses, déus i mites a l’antiguitat clàssica”, a càrrec d’Anna Burrassó.

Els dies de projecció, com ja es va fer l’any passat, es combinarà una presentació amb diferents experts, amb el passi posterior del film. El dia 26 d’agost (21h), es projectarà Furia de Titanes. Prèviament faran la presentació l’historiador Marc Lamuà i el presentador del programa De Cine, de Canal10 Empordà, Jordi Horno.

El dia 27 d’agost (21h), la pel·lícula que es projectarà és Hércules, amb una presentació a càrrec de Pau Guinart, llicenciat en Filosofia i Història i màster en Tragèdia Grega i en Cinematografia, i Carles Román, autori i editor de còmics i cofundador de Produccions de cimena Nicinc.

El Festival de Cinema Pèplum de l’Escala és organitzat per l’associació cultural Untikesken Amics d’Empúries, amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala i del MAC-Empúries.

Totes les activitats són gratuïtes.