L'associació Untikesken vol internacionalitzar el museu d'Empúries i inventariar totes les peces trobades

10 Notícies – 

L’associació cultural Untikesken vol internacionalitzar el Museu d’Empúries i fer un inventari de totes les peces trobades al jaciment durant aquests anys. Aquests només són dos dels objectius que s’ha marcat a llarg termini, amb la finalitat última de donar a conèixer aquest patrimoni i millorar-ne la conservació. Els seus presidents fan una crida als escalencs perquè s’impliquin en l’associació. 

Tot i que l’Associació Cultural Untikesken es va crear l’any 2008, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni d’Empúries, no ha estat fins al desembre que ha començat a programar una sèrie d’activitats de manera estable i periòdica. Els seus presidents són els exalcaldes Josep Maria Guinart i Rafel Bruguera. Aquesta nit a les 10, el programa Parlem de Canal 10 Empordà els hi fa una entrevista parlant en profunditat de l’associació, el jaciment i els objectius que s’han marcat. Els dos exalcaldes fan una crida a la participació i demanen la implicació dels escalencs en aquest projecte a llarg termini.

Aquesta associació treballa de bracet amb el Museu d’Empúries i el que vol és ajudar a fer realitat tots aquells projectes que el MAC no ha pogut tirar endavant per falta de pressupost o de suport. La llista d’idees és llarga: endegar experiències arqueològiques experimentals, recuperar els camins d’Empúries, difondre la cultura dels grecs i romans i la riquesa patrimonial del jaciment… Rafel Bruguera ho explica.

Dos dels projectes més rellevants que s’ha fixat Untikesken és impulsar la internacionalització del jaciment, fomentant l’agermanament amb altres museus semblants, o elaborar una base de dades amb totes les peces descobertes a Empúries. Josep Maria Guinart.

Entre els objectius que s’ha marcat l’associació, també hi ha reparar aquelles peces que s’han trobat i que no estan completes, crear una maqueta de l’Empúries del segle I o elaborar guies audiovisuals. Tot plegat per ajudar en la difusió d’aquest jaciment.