3r Festival Pèplum 2023

Enguany celebrem la 3era edició del Festival de Cinema Pèplum a l’immillorable recinte de l’Àgora de al ciutat grega d’Empúries. 

Si sou amants de la història, la cultura i el cinema us hem preparat un festival que no voldreu deixar escapar. Durant els dies 23, 24, 25 i 26 d’agost teniu una cita al jaciment emporità, on gaudireu de 4 dies plens d’història, projeccions de pel·lícules èpiques del gènere Pèplum, visites guiades brillants i conferències magistrals. 

En aquesta edició, amb el festival pretenem transportar-nos a com era la vida quotidiana a l’antiga Grècia a través de la mirada femenina. És per això, que el festival compta amb una visita guiada tematitzada sobre les dones d’Empúries, oferta pels serveis pedagògics del propi MAC-Empúries, la qual ens permetrà descobrir com eren els racons preferits per les dones d’Empúries, com era el seu dia a dia i quins drets i deures tenien. Tot seguit, s’explicarà de forma acadèmica com era la dona a l’antiguitat a través d’una conferència guiada per la catedràtica emèrita de Filologia Llatina de la UdG, Mª Àngela Vilallonga. Els actes seguiran durant els 4 dies amb una conferència sobre L’Empúries de Xavier Rubert de Ventós, a càrrec de l’historiador i doctor en estudis culturals Pau Guinart i el filòsof i escriptor Josep Ramoneda. L’acte comptarà amb el visionat d’imatges i talls audiovisuals de l’arribada de la flama olímpica a Empúries. Finalment, el divendres i el dissabte, es farà el visionat de pel·lícules del gènere Pèplum, com són Troianes i Àgora, presentades per experts en cinema i arqueologia, de la talla de Quim Tremoleda, Mercè Enrich o  Lina Vilamitjana. 

No us perdeu aquesta oportunitat de reviure el passat de la mà del cinema Pèplum des de la mirada femenina a l’antiguitat i en el meravellós indret que representa el jaciment d’Empúries!